Ma 2017. november 20., hétfő, Jolán napja van. Holnap Olivér napja lesz. Boldog névnapot kívánunk!

Hírlevél feliratkozás  

Csatlakozz hozzánk!  

Jó ha tudod

50 éves a LED

50 éve 1962. október 9-én Nick Holonyak, Jr. bemutatta a világ első látható fénykibocsátó diódáját (LED). A General Electric, örökre megváltoztatta a világ a világítását. Holonyak később azt mondta, hogy a LED felváltja az izzók világát. Ez a jóslat azonban egy kicsit várat magára.

A tudósok a GE Advanced Semiconductor Laboratory-ban annak keresték a módját, hogyan hozzanak létre energiahatékony világító LED-et. Az izzó amit a mai napig használunk világít, amit annak köszönhetünk, hogy egy vákuumban elhelyezett izzószálat meggyújtunk. A folyamat nem hatékony, és csak a rendelkezésre álló energia 10 százalékát használja fény előállítására. A többi hőként vész el.

 

Lapos, mint egy süti, így képzeli el a jövõ a HP LED -et kívülrõl.

 

OHM ÉS TÁRSAI

Három betű, vízszintes. Olyan egyszerűnek hangzik, de nem mindig az. A legnagyobb gond az Ohmmal az, ha nem annyi tartózkodik a rendszerben, mint amennyit beleterveztünk.

Tulajdonképpen egy ellenállás mértékegységről van szó, amelyből nagyon sokféle van. A szakma nagyon tiszteli, és majdnem annyi elnevezése van a különböző értékeinek mint az eszkimóknak a hó minőségére. Nekik is a túlélésük múlik a pontos megfogalmazáson, és a technikusoknak is…

Lássunk néhányat a szakzsargon általánosan használt kifejezései közül;

 

QCL AZ MI AZ?

A rövidítés a Quad Coor Led szavakból áll össze. Mivel ez a legújabb fejlesztés, és az „éles” TV készülékekben is hasonlót használnak, bemutatjuk azok számára, akinek nem teljesen egyértelmű.Több Eurolite, és Futurelite termék bemutatásakor olvashatjuk azt, hogy a chipledek már nagyon közeli vetítési felületen (10 cm) tökéletes színkeverést képesek összehozni. Az ábrán látható az alkatrész, amely ezt műveli.

 

VESÉBE ILLŐ KARAKTERISZTIKA

A mikrofonok általában nem minden irányból veszik fel a hanghullámokat egyforma érzékenységgel. Az iránykarakterisztika határozza meg azt, hogy milyen irányban érzékeny a mikrofon. Elforgatásával például kiszűrhető a takarító néni csörömpölése, és csak az értékesnek tartott hangszer hang, vagy beszéd rögzíthető.

Több műszaki paraméter ismertetőben látható a cardioid iránykarakterisztika. Ez az egyik általánosan alkalmazott érzékenység-irány görbe, amely a vesére hasonlít.

 

MITŐL DÖGLIK A MAGASSUGÁRZÓ?

Nem feltétlenül ez, de úgy általában…

A normál felhasználásra tervezett hangfalak zöme életében legalább egyszer magassugárzó cserén esik át. Ez nem az erősítő nagy teljesítményének köszönhető, hanem általában a gazdinak, illetve a külső körülményeknek. Mi olvasható a gazdára? A hangszín szabályzás hangerősséget figyelembe nem vevő beállítása. Ezen könnyedén segíthetünk egy csekély észnél levéssel úgy, hogy ha nagy hangerővel bőgetjük a cuccot, visszaveszünk a magas (és mély) hangszín emeléséből. Amivel viszont kevésbé lehet mit csinálni, az a következő; A modern muzsika elektronikus dobjának hangja két frekvenciából keveredik össze minimum. A veszedelem a beütést létrehozó magasabb frekvenciás komponens. Ez bizony úgy megy át a keresztváltón mint páternoszter, és telibe trafálja a csipogót. A második hangrész a dob hangja, ezt már képes leszűrni a keresztváltó. Hogy hol itt a probléma?

   

Forgalmazott márkáink

© 2017 - Light Sound Decor Kft
   
| hétfő, 20. november 2017 || Designed by: LernVid.com |